Balık Tutmak İçin En İyi 10 Sebep

Tulpar Av
Tulpar Av  - Admin
Balık Tutmak İçin En İyi 10 Sebep
Balık Tutmak İçin En İyi 10 Sebep

Açık havada vaktinizi değerlendirmek, bir sahil kıyısına çarpan köpüklü dalgaların sakinleştirici sesi, balığı yakaladığınızda hissettiğiniz o başarının hazzı… Yani balık tutmaya gitmek için tahmin edebileceğinizden çok daha fazla sebep var. İşte o 10 neden.

Balık Tutmak İçin En İyi 10 Sebep
Balık Tutmak İçin En İyi 10 Sebep

1. Dışarıda Daha Fazla Stressiz Zaman Geçirirsiniz

Yaptığınız balık avı ortalama birkaç saat sürdüğünden dijital ortamdan kopmanızı, havanın temiz oksijenini ciğerlerinize çekmenizi sağlar. Üstelik araştırmalar, düzenli olarak dışarıda bir aktiviteye bağlı olarak vakit geçiren insanların daha mutlu, daha yaratıcı ve üretken olduğunu göstermiştir.

Balıkçılık Yapan Çift

2. Sabırlı Olmayı Öğretir

İster at çek (spinning) yapın, ister surfcasting (uzak atış) yaparak bekleyin, her koşulda çok dikkatli davranmanız ve beklemeniz gerekmektedir. Bu durum da sabır kat sayınızı arttıracaktır. 😁

Balıkçı

3. Çevrenin Temizliğine Ve Korunmasına Katkı Sağlarsınız

Balıkçılık, araştırma ve su yolu iyileştirme projelerine yönelik balıkçılık lisansı alımları yoluyla su kaynaklarımızın korunmasına katkıda bulunur. Balıkçılık ve koruma hakkında ne kadar çok bilgili olursanız uygun bir şekilde yakalama ve salma, ekosistemlerimizi koruma ve diğer olta balıkçılarına saygı gösterme ilişkisinde o kadar dikkatli olursunuz.

Balıklara Bakan Çocuk

4. İnsanın Kendine Olan Özgüvenini Geliştirir

Tekne sürmek, halat bağlamak, çapa atmak ve bunlar gibi daha fazlası… Balıkçılık, güç ve başarı duyguları aracılığıyla özgüveninize emin olun mistik bir güç katacaktır 🙂

5. Rahatlamanıza ve Stresten Arınmanıza Yardımcı Olur

Doğada geçirdiğiniz her dakika depresyona ve strese iyi geliyor, bu yüzden balıkçılık genellikle eğlenceli bir terapi olarak kullanılıyor.

Baba Oğul Balıkçılık

6. Yeni Beceriler Geliştirmenizi Sağlar

Yeni başlamış amatör bir balıkçı ya da yıllarınızı vermiş profesyonel bir balıkçı olsanız da her zaman öğrenebileceğiniz farklı teknikler, tecrübe edebileceğiniz yeni balıkçılık sistemleri ve ustalık unvanının hakkını verebileceğiniz yeni balıkçılık düğümleri vardır.

7. Arkadaşlarınız ve Ailenizle Bağlarınızı Kuvvetlendirir

Ailecek veya arkadaşlarla gidilen bir sahil kıyısında hazırladığınız sofra, masa ve sandalyelerinizle sizleri bir araya getirir. İlk avın verdiği heyecanını yanınızdakilerle paylaşırsınız, havanın temizliğini ve manzaranın güzelliğini de paylaştığınızda, aile veya dostlarınızla bağlarınız kuvvetlenir.

Balıkçı Amca Torunlarıyla

8. Bilgi Paylaşımı Yapabilirsiniz

Balık avına ilk başladığınızda olta atmayı bile bilmiyordunuz değil mi? size en ince ayrıntısına kadar bu sporla ilgili değerli bilgileri veren bir akıl hocanız olmuştur. Olta balıkçılığının en güzel nedenlerinden biri de, başkalarının balıkçılığı ve çevre korumanın önemini öğrenmesine yardımcı olarak buna seviye atlatmaktır.

9. Eğlenceli Bir Aktivitedir

Aileniz ya da arkadaşlarınızla balık tutma deneyimlerini paylaşmanın eğlencesiyle karşılaştırılabilecek çok az durum vardır.

10. Balık Türleri ve Ekosistemler Hakkında Bilgi Edinebilirsiniz

Denize balık tutmaya her gittiğinizde, iyi bir gözlem yaparsanız kolaylıkla yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Belirli bir balık türünün daha fazla balık yakalamanıza yardımcı olabilecek beslenme davranışını not edebilirsiniz.

Balığa çıkmak için daha neleri saymamız gerek 🙂 Hadi, rastgele!

Bu Gönderiyi Paylaş
Leave a comment

Konu Hakkında Görüşlerini Yaz