Mercan Balığı Avı

Tulpar Av
Tulpar Av  - Admin 274 Views
3 Dakika Okuma Süresi
Mercan Avı Nasıl Yapılır?
Mercan Avı Nasıl Yapılır?
Mercan Avı Nasıl Yapılır?
Mercan Balığı Avı Nasıl Yapılır?

Mercan Balığı Avı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mercan balığı avı için ilk öncelikle bu balığı tanımak gerekmektedir. Nasıl beslenir, nerelerde yaşar gibi bilgiler avını yapacağınız bu balığı daha kolay yakalayabilmenize olanak sağlayacaktır.

Mercan Balığı Görünümü Nasıldır?

Vücut oval, dorsal yüzgeçler yüksek, vücut pullarla kaplı, renk sırtta koyu, yanlarda açık pembe, karın beyaz, baş kısmı ve yüzgeçlerde hafif pembemsi lekeler vardır. Genel görünümü pembe renklidir. İyi gelişmiş gözler, kafanın sırt bölgesine yakın yerleşmiştir. Göğüs yüzgeci çok uzun olup, anüs seviyesinin ötesine geçer. Kuyruk yüzgecinin arka kenarları merkezde siyah, uçta beyaz renklidir.

Mercan Balığı
Mercan Balığı

Mercan Balığı Nerede Yaşar?

Derinliği 250m’ye kadar olan suların taşlık, yosunluk bölgeleri üzerinde ve kaya aralarında yaşar. 2-4 yaşlarında cinsel olgunluğa erişirler, bu zamanki boyları ortalama 24 cm boya denk gelmektedir. Şubat – Nisan ayları arasında yumurtlarlar.

Mercan Balığı Nasıl Beslenir?

Çenesi bütün taş balıkları gibi çok güçlü olup deniz dibindeki kabukluları kolayca parçalayarak yer. Av sırasında iğneleri kırabilecek kadar güçlü bir çene yapısına sahiptir.

Mercan Balığı Hangi Mevsimlerde Avlanır

Yılın her mevsiminde avlanabilen mercan, yazın taşlık kıyılara sokulur. Kışın derin sulardaki kayalıklara çekilir. En verimli avlanma ayları Nisan ve Mayıstır.

Mercan Balığı Avı

Mercan balığı avı genellikle derin sularda tekneler ile yapılmaktadır.
3’lü veya 4’lü hazır takımlar ile basit bir avcılığı vardır. Kendi tekneniz veya bir tur hizmeti ile gittiğiniz balık avı turunda meraya gidildikten sonra iğnelere takılan yemleri yem ipi ile sabitleyip tekneden aşağı bırakıyorsunuz, kurşun dibe inince misinanın boşluğu alınır ve sabit bir şekilde balık beklenir, oltaya vurduğu anda tasmalama ile boş bırakılmadan çekmeye başlanır. Mercan balığı yeme düşünmeden saldırdığı için avcılığı kolay bir balıktır fakat boyutları büyüdükçe avcılığı zorlaşır.

Kıyıdan avcılığı ise taşlık yapısıyla Ahmetbeyli sahilinde yapılabilir. Aynı 3’lü veya 4’lü iğne takımları kıyıdan mercan balığı avlamak için kullanılabilir.

Mercan Balığı Avında Kullanılan Yemler

Çimçim, karides, sülünez, sübye, baby kalamar, sardalya gibi yem çeşitleri avlanmasında kullanılabilir. Her bölgenin verimli av verdiği ayrı bir yem çeşidi vardır. Gümüldür bölgesinde bizim genel olarak kullandığımız yem çeşitleri sülünez ile çimçimdir.

Mercan Avında Kullanılan Takım

Mercan Takımı
Mercan Balığı Avı İçin 4’lü Takım

Balıklara Göre İğne Takımları

İnce Takımlar: Köstekler 0.35mm, beden 0.40mm, ana beden 0.45mm.
Balıklar: Mangır, litrin, mercan, mandagöz mercan

Orta İncelikte Takımlar: Köstek 0.40mm, beden 0.45mm, ana beden 0.50mm.
Balıklar: Mercan

Kalın Takımlar: Köstek 0.50-0.60mm, beden 0.60-0.70mm, ana beden 0.70-0.80mm.
Balıklar: Kırma mercan, fangri, sinarit, trança.

(!) Bu değerler misinanın kalitesine göre değişmektedir. Çeker değeri yüksek kaliteli ince misinalar da kullanabilirsiniz.

Tulpar Av Balık Avı Turu


Bizi sosyal medya’da takip edebilirsiniz:

Mağaza




Bu Gönderiyi Paylaş
Tulpar Av Admin
Takip Et:
Founder of Tulpar Av
Yorum Yap
adbanner