Kalorisi Düşük Balık Türleri Nelerdir?

Tulpar Av
Tulpar Av  - Admin 257 Views
3 Dakika Okuma Süresi
Kalorisi Düşük Balık Türleri
Kalorisi Düşük Balık Türleri

Kalorisi Düşük Olan Balık Türleri Hangileridir?

Kalorisi Düşük Balık Türleri. Diyette Hangi Balık Yenir?

Kalorisi Düşük Balık Türleri
Kalorisi Düşük Balık Türleri

Güçlü bir vücut sağlıklı bir yaşam için, öncelikle formunuzu korumanız veya ideal kiloda olmanız gerektiğini biliyorsunuz. Sağlıklı beslenme, özellikle gün içerisinde daha çok enerjiye sahip olmanızla birlikte orantılıdır. Ruh halinizin yaşanılan olumsuzluklara karşı kolay etkilenmemesi ve bir çok hastalığa karşı vücudunuzun daha dirençli olması sağlıklı bir beslenme periyodunu uyguladığınızın göstergesidir.

Uzmanların önemle tavsiye ettiği ve vücudumuz için oldukça faydalı olan balık; Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri, aynı zamanda D, B12, A, C, E vitaminleri, Fosfor, Demir, İyot, Çinko, ve Magnezyum, başta olmak üzere vücudumuzun ihtiyaç duyduğu bir çok vitamin ve mineralleri bu şekilde karşılamaktadır. Aynı zamanda düzenli olarak balık tüketirseniz geri dönüşümü; kalp hastalıkları, diyabet hastalıkları, kolesterol, göz hastalıkları ve alzheimer’a yakalanma konusunda azalma ile sonuçlanacaktır. Balık sağlıklı yaşam ve sağlıklı vücut için sofralarımızın en başında yer alması gereken besin kaynaklarından biri olduğunu aklınızdan çıkarmayınız. Dört mevsim sofralarımızda yer alan balık, türlerine göre içerdiği vitamin ve mineralleri çeşitlilik gösterse bile genellikle düşük kaloriye sahip, fazlaca sağlıklı ve kilo aldırmayan besinler unvanına sahiptir. Yağ’da kızartma dışındaki tüm tüketilme durumlarında balık genellikle az kaloriye sahiptir. Özellikle ızgara veya fırında yağlı kağıt kullanılarak tüketilen balık türlerinin kalori oranları oldukça düşük olmaktadır. Sağlıklı beslenme açısından mevsim salatası veya haşlanmış sebze ile tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Türlerine Göre Balıklar Kaç Kalori?

100 gramlık porsiyon üzerinden (fırın ya da ızgara) ortalama olarak hesap edilen kaloriler;

Kalkan Balığı: 100 kalori.
Dil Balığı (Yağsız-Fileto): 100 kalori.
Levrek Balığı: 120 kalori.
Mercan Balığı: 120 kalori.
Orfoz Balığı: 120 kalori.
Sinarit Balığı: 120 kalori.
Barbun Balığı: 125 kalori.
Kalkan Balığı: 125 kalori.
Somon Balığı: 130 kalori.
Kefal Balığı: 150 kalori.
Uskumru Balığı: 160 kalori.
Alabalık: 160 kalori.
Lüfer Balığı: 160 kalori.
Sazan Balığı: 165 kalori.
Palamut Balığı: 170 kalori.
Hamsi (yağsız-fileto): 170 kalori.
Hamsi Balığı (Buğulama): 195 kalori.
Sardalya Balığı: 170 kalori.
Çupra Balığı: 185 kalori.
Ringa: 204 kalori.
İstavrit: 215-kalori.
Yılan Balığı: 250 kalori.

Gördüğünüz gibi bu balık türleri, ortalama olarak hesaplandığında bir adet çikolata ile neredeyse aynı kaloriye sahiptir. Düzenli bir şekilde haftada iki defa balık tüketmenin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu unutmayınız.

Pişmiş Balık
Kalorisi Düşük Balık Türleri

Diyette Hangi Balık Yenir?

Diyet, balık menüleriyle yapıldığı zaman tam anlamı ile sağlıklı ve faydalı bir diyet halini alıyor.

Balık menülü yapılan diyetler özellikle cilt tazeliğini koruma açısından olumlu sonuçlar gösteriyor. Balık, cildin tazeliğini koruması için besin piramidinin en önemli yerinde bulunuyor.

Kalorisi Düşük Balık Türleri:

Diyetin ilk haftası yağsız balıklardan oluşan menüyü, ikinci hafta itibariyle yağlı balıklara dönüştürmelisiniz. Tavada, buğulama veya ızgarada yapacağınız balıkları yağsız yapın. Balıklar kendi yağlarıyla pişmelidir. Diyet için yağsız balıklar seçiniz.

Dil balığı
Pisi balığı
Morina
Vatoz
Karagöz, gibi balık türleri yağsızdır ve kalorisi düşüktür.

Bu Gönderiyi Paylaş
Tulpar Av Admin
Takip Et:
Founder of Tulpar Av
Yorum Yap
adbanner