
Buzlukta Balık Saklamanın Zararı Nedir? Balık Buzlukta Nasıl Saklanır? öğrenmek için yazımızı okuyunuz.
Bir çok balıkçı dostumuzdan, buzlukta balık saklama konusunda sorular alıyoruz. Her balık şoklanır mı? Veya hangi balıklar derin dondurucuda saklanmalı? gibi sorulara bu makalemizde cevap arayacağız.
Balığı Şoklamadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Öncelik olarak belirtmemiz gereken şeyler var;
balık taze bile olsa, yani sabah tuttuğunuz balık dahi de olsa derin dondurucuda saklama konusunda bazı detaylara dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer dikkat edilmezse tüketen kişinin zehirlenmesine, veya ölümüne kadar gidecek bir olayın başlangıcı demektir.
Tutulan veya satın alınan balığın cinsi önemli değildir. Balığın karnının tok olup olmadığı önemlidir. Özellikle kiloyla balık alan dostlarımız, lütfen aldığınız balıkları direkt derin dondurucuya atmayın. Karnı tok olan balığın midesinde muhtemelen yem olan küçük bir balık vardır. Tutulan veya satın alınan balık belki o midesindeki yemi 3 gün önce tüketmiş olabilir. Haliyle ana balığın midesinde olan küçük balığın çürüme olayları başlayacaktır, siz balığı buzluğa dahi atsanız yiyeceğiniz balığı buzlukta veya derin dondurucuda zaman geçtikçe zehirleyecektir.
Kesinlikle derin dondurucuya atacağınız ya da herhangi bir yerde şok işlemi yapacağınız balığın tok olmasına dikkat edin. Aksi halde sağlığınızdan olabilirsiniz…
Balık Temizlemenin Önemi
Balık zehirlenmesi riskini ortadan kaldırmak adına, üşenmeden her şoklama öncesi balığı temizlemeniz gerekiyor. Ayrıca en son deniz suyunda yıkayıp buzluğa atmanız sağlık açısından daha da iyi olacaktır. Bu sebeple bir çok balıkçı kovayla evlerine deniz suyu götürüyor.
https://tulparav.com/magaza
https://instagram.com/tulpar.ticaret